Tässä nyt ihan oikeasti se ensimmäinen neulomus. Kaulaliina josta tuli superleveä, kun aloin vaan tätä tehdä ajattelematta ja lisää lankaakin piti hakea, kun se oli puolen metrin pituinen levy vaikka kuinka kauan olin neulonut. Siskolle meni tämä!

img_5829.thumbnail%5B1%5D-normal.jpgimg_5828.thumbnail%5B1%5D-normal.jpg

Lapaset. Raidat ei ihan kohdakkain, mutta melkein! :)

img_5830.thumbnail%5B1%5D-normal.jpg

Taas niitä "ensimmäisiä" töitä. Suorakaidepipo. Ja tupsut. Veljelle. Joka varmaan vieläkin käyttää päivittäin? NOT!

img_5850%5B1%5D-normal.jpgimg_5848.thumbnail%5B1%5D-normal.jpg

Pumpulilangasta kaulahuivi.

img_5920.thumbnail%5B1%5D-normal.jpg

Ihanat possutossut. Jollekin nämä menivät lahjaksi, mutta en muista kenelle, ehkä Tarulle, miehen kummitytölle?

img_5925%5B1%5D-normal.jpg

Onnistuihan se hattukin!

IMG_5978-normal.jpg

Biksut! Näistä olen tosi ylpeä! En oikeen vieläkään käsitä miten osasin tehdä nämä, mutta taisin saada kädestä pitäen opetusta Merviltä. Käytössä eivät ole olleet kertaakaan :)

IMG_5984-normal.jpgIMG_5983-normal.jpg

Tämä myös siitä ihanaisesta lampaanvillasta. Nyt olen huovuttanut laukun tiiviimmäksi, ja kutistuihan se samalla jonkin verran. Käyttöä ei vaan tälle ole juurikaan, ehkä Aino jossain vaiheessa omii.

IMG_5987-normal.jpgIMG_5986-normal.jpg

Jossain vaiheessa tämä pumpulilanka oli pop. Tein siitä tällaisen jättiläispehmokaulaliinan isosiskolleni. Ei välttämättä kauheen käytännöllinen? mutta jotta on lämmin ja pehmeä!

IMG_6602-normal.jpg

Kynäpenaali jämälangoista. Kuvattu vasta paljon myöhemmin, joten pari nappia on jo kadonnut.

IMG_6629-normal.jpg

Aivan ensimmäisiä virkkauksia. Tämän tein pinkkinä (eka virkkaus ikinä) Ellin opastuksella ja heti perään toisen ruskeana :)

IMG_6631-normal.jpg

Sarjassamme ei sitä mitä tästä piti tulla... Tästä piti tulla pipo, mutta kovasti halusi littanana pysyä?

IMG_6633-normal.jpg

Tässä ihan ensimmäisiä neulomuksia, kun asuimme vielä Haminassa. Aitoa lampaanvillaa, ja nämähän olivat alunperin säärystimet. Aikamoiset tunkit saisi kuitenkin nilkat olla, että nämä sopisivat säärystimiksi, joten ei kun täytettä sisään, päät yhteen ja saunatyynyiksi muodonmuutos, vóla!

IMG_6636-normal.jpgIMG_6635-normal.jpg

Kännykkäkukkaro.

IMG_6874-normal.jpg

Tässä vähän epäonnistuneet patalaput. En saanut huopumaan niin, että tuo kädenjälki jäisi piiloon :(

IMG_6882-normal.jpg

Kämmekkäät ja säärystimet.

IMG_6884-normal.jpgIMG_6875-normal.jpg

Jossain lehdessä oli ohje norsupehmolelun tekoon. Tästä tuli varmaan 10x isompi kuin siinä alkuperäisessä kaavassa. Tein näitä kaksi (koska vahingossa leikkasin kankaasta kaksi samansuuntaista palaa...) Ainolle ja Väinölle omat. Tämäkin huom! ensimmäisiä ompelutöitäni...

SAM_0294-normal.jpgSAM_0293-normal.jpg

Pikkusiskolle tein kasan sohvatyynyjä. Näistä tuli aika kivoja, kirjoin pieniä kukkia nurkkiin. Jälkeenpäin olen vain miettinyt, että ei välttämättä paras kangasvaihtoehto koiratalouteen, tuo kun imaisee varmasti kaiken.

SAM_0300-normal.jpgSAM_0299-normal.jpg

Harvoin tulee tehtyä mitään itselle. Aina kun aloitan uuden työn ensimmäiseksi päätän kenelle sen annan, ja ajattelen tätä ihmistä koko prosessin ajan. (tosin joskus lahjan saaja saattaa vaihtua, jos sukan arvioitu koko vaihtuu esim. 23:sta 36:n.. Tämä on kuitenkin meidän omalla seinällä, pistelin tyttäreni synnyttyä hänelle ja toki saa sitten aikanaan mukaansa, jos haluaa :)

SAM_0572-normal.jpg

Tässä mieheni taidonnäyte! Aivan ihana, ja paljon käytössä ollut <3

SAM_0613-normal.jpg

Sain äidiltä nämä omat vanhat rattaani. Maalattiin sprayllä vihreäksi ja ompelin (ilman kaavoja...) tuon päällisen. Tarkoituksena on ollut tehdä se uudestaan, nyt kun taidot ovat ehkä pikkiriikkisen kasvaneet tämän operaation jälkeen. Hyvin ovat ajaneet asiansa kuitenkin ja sopivat hyvin itärajan tuntumaan.

SAM_0614-normal.jpg

Mitähän tässä sitten kävi? Ihana tossumalli, ihana lanka, mutta kaksi täysin eri kokoista tossua lopputuloksena?? No, Aino on tykännyt näistä onneksi, vaikka sillä onkin ihan saman kokoiset jalat.

SAM_0824-normal.jpg

Ensimmäisiä neulekonekokeiluja. Tein siis koetilkun ja siitä sitten pikkulaukun, joka on kyllä Ainon mieleen :)

SAM_0826-normal.jpg

Taas joku epätoivoinen pipoyritelmä??

SAM_0835-normal.jpg

Aloin tekemään isoäidinneliö tilkkupeittoa, hah! En ihan bonjannut vielä silloin, ettei sitä kannata tehdä tällaisesta liukkaasta mitä lie langasta. Nämäkin taisin vihdoin ja viimein tänä keväänä lahjoittaa johonkin, jos joku vaikka keksii jotain järkevää kun miulla ovat vain ufoutuneet.

SAM_0838-normal.jpg

Joskus oli joku apupupu villityskin. Kälyni Mervi taisi tehdä niitä (tekiköhän Ellikin) ja aivan mielettömän suloisiahan NE olivat. Toisin kuin tämä, nälkiintynyt raasu. Hoh hoi. Kyllä monet tuskan kyyneleet tätä tehdessä valui, enkä tietenkään ole pois raaskinut heittää, vaikka vain ja ainoastaan pahat muistot tulee mieleen pupun teon kärsimysnäytelmästä...

SAM_0840-normal.jpg

Virkattua pipoa olen yrittänyt tehdä vaikka kuinka monet kerrat, enkä koskaan ole onnistunut. Tämäkin kiristää niin ettei voi pitää päässä, saa vielä migreenin kun vanne kiristää päätä :( En ole raaskinut heittää poiskaan, kun oli niin "kova työ". Äh.

SAM_0845-normal.jpg

Kestovaippahuumassa tuli yhdet neulottuakin, varmaan kerran kokeiltu? Aika hauskat kyllä :)

SAM_0858-normal.jpg

Vanhojen farkkujen tasuista tein tällaisen seinätaulun. Miehelle tein tämän luokkaan, ideana pitää taskuissa esim. aakkoskortteja, pelikortteja, kertotaulukortteja tms. Mies taisi käyttää tätä joulukalenterina, mutta nyt on ollut jo useamman vuoden varastossa. Sopisi kyllä hyvin askarteluhuoneeseen, jos sellainen olisi!

SAM_0954-normal.jpg

Rannekkeet, en yhtään muista oliko lahja jollekin vain pidinkö itselläni?

SAM_0958-normal.jpg

Ranteiden lämmikkeet, taisin antaa nämä pikkusiskolle.

SAM_0962-normal.jpg

Itse tehty imetystyyny. 2010.

SAM_0976-normal.jpgSAM_0974-normal.jpg

Heijastimia, magneetteja ja koruja

SAM_0979-normal.jpgSAM_0978-normal.jpg

Joskus tehtailin näitä lampaanvillaisia tossuja. Nämä on niiiin lämpimiä!

SAM_0981-normal.jpg

Syksyn sienet takan reunalla.

SAM_0985-normal.jpg

Näihin 30 vuotta vanhoihin Emmaljungan vaunuihin ompelin tuollaisen reunapehmusteen.

SAM_0988-normal.jpg

Vanhan sitterin rungon päällystys. Ihan ensimmäisiä ompelutöitä, ja sen kyllä näkee!

SAM_0989-normal.jpg

Poncho. Tästä olen kans hyvin ylpeä, ensimmäisiä oikeita virkkausmalleja, joiden mukaan olen mennyt. Hyvin onnistui ja annoin lahjaksi pikkusiskolle. Harmi vaan, että näitä tulee harvemmin oikeasti käytettyä, niin ei ole sitten tullut tehtyä lisää.

SAM_1015-normal.jpgSAM_1014-normal.jpg

Tissien lämmitin kovimmille pakkasille, kun vielä imetin, tämä kyllä epäonnistui, tuli liian iso ympärys niin ei pysy päällä :( No, menee kaulaliinana :)

SAM_1020-normal.jpg

Isille tein isänpäivälahjaksi tällaisen muunneltavan miehen myssyn. Sisälle ompelin fleecen, kun tuli tehtyä niin kutittavasta langasta.

SAM_1027-normal.jpgSAM_1022-normal.jpg

Virkattu laukku siskolle.

SAM_1031-normal.jpgSAM_1029-normal.jpg

Pienet ranteiden lämmikkeet. Kokeilin tuollaista sydänkuviota ekaa kertaa, ei vaan oikein erotu selvästi :( Taisi mennä äidille lahjaksi.

SAM_1033-normal.jpg

Jouluaskarteluja. Pilttipurkit uusiokäytössä. Tein Ainolle ja Ainon serkulle Väinölle lorupussit. Pahvin päälle liimasin pieniä loruja ja lorun sisältöön liittyviä tarroja. Lorupussin virkkasin eri värisistä jämälangoista, niistä tuli kivan värikkäät. Meillä toimii niin, että iltaisin Aino saa itse ottaa pussista kolme lorua, jotka luetaan "iltasaduksi". Siinä on kaksi vuotiaalla jännitettävää, mikä loru osuu käteen ja millä tarroilla ;) Kuvassa myös ristipistoin tehty joulukortti, näitä olen yleensä 3 tehnyt per joulu.

SAM_1973-normal.jpg

Tämä vinkki kiersi jossain keskustelupalstalla, enää miulla ei vaan ole noita määriä :( Eli lasipurkkiin laitetaan kaikki kuivat aineet valmiiksi ja ohje kylkeen. Muistaakseni tähän ei tarvinnut kuin lisätä 100g sulatettua voita, niin lahjan saaja pääse leipomaan pipareita! Hauska idea ja hyvä joululahja! :)

SAM_1964-normal.jpg

Vähän onnistuneemmat lapaset. Liian ohut lanka vaan, viimahan käy näistä läpi, hrrrr!

SAM_1442-normal.jpg

Siis mie en edelleenkään tiedä mitä tässä tapahtui... Ehkä vaan se, että aina kun teen miehelle jotain, niin se epäonnistuu. Ja ei, puikot ei vaihtunu toista lapasta tehdessä, oon varmaan vaan ollut kiukkuisempi ja tehnyt paljon tiukempaa?

SAM_1448-normal.jpg

Hah! Tämänkin taisin tehdä amigrumi villityksen aikana, oli vaan hiukkasen liian paksua lankaa ja paksu koukku, niin tästä tuli tällainen jättiläinen :)

SAM_1443-normal.jpg

Amigrumi-innostuksen aikana väkersin tällaisia helpompia versioita, kun äitiyslomalla oli vähän t y l s ä ä! ;)

SAM_1457-normal.jpgSAM_1454-normal.jpg

Apua! Tällainen löytyi tuolta kuva-arkistosta, en edes muistanut että olen joskus tällaisen tehnyt. Mannekiinina toimii poropehmolelu, mutta tämän kolttu on siis pienelle koiralle tarkoitettu villatakki :) Kuvien perusteella siis tehty 10/2011.

SAM_1812-normal.jpg

SAM_1814-normal.jpg

Kummipojalle Einolle tein tällaisen minitilkkutäkin ja tyynyn ristiäislahjaksi. Ihan hintsusti olisi voinut isompi olla, niin riittäisi reilummin esim. pinnasänkyyn, mutta kehtoon sopi hyvin. 8/2012

IMG_1877-normal.jpg

Baby Björnille villapaita. Ihan pahaa tekee, kun tämä nukke oli koko ajan alasti, hrrrr. Neuloin tämän pienen villapaidan, mutta se on valitettavasti johonkin kadonnut, eli näitäkin pitäisi tehdä lisää! 9/2012

IMG_1878-normal.jpg

Pölyrätti-innostus! Näitä tein viemisiksi siskolle ja kavereille, mitähän materiaali oli, bambua? Kuitenkin juuri sitä, mistä pölyrätit on hyvä tehdä, on se vyöte kotona, kun on pari vielä kesken. 8/2012

IMG_1943-normal.jpg

Tällaisia koira heittopusseja tehtailin olikohan se viime vuoden joululahjoiksi pikkuisille. Sisällä riisiä tai herneitä. Myös possuversioita tein, jotka näkyy ylemmässä kuvassa. 12/2012

IMG_1952-normal.jpg

Keväällä pääsin vihdoin ja viimein neulekonekurssille. Äiti osti minulle neulekoneen vuosia sitten, jota en ole osannut käyttää. Nyt täällä Hyvinkäällä vahingossa kuulin neulekonekurssista ja siellä tein nämä kaksi luomusta, joista olen todella ylpeä!! Kurssin jälkeen into oli suuri ja tarkoitus tehtailla satoja sukkia, mutta enpä ole konetta nostanut laatikosta kurssin jälkeen      :( (Teko?)syynä tilan puute ja ehkä ajankin. Jospa sitä nyt syksyllä innostuisi jouluksi tekemään. 5/2013

IMG_3860-normal.jpg

1-vuotis syntymäpäivälahja kummipojalleni Einolle <3 7/2013

IMG_5083-normal.jpg

Tilkkupeitto 9/2013 eli aivan uutta tuotantoa :) Tein 5-vuotis syntymäpäivälahjaksi uuden äitikaverini tytölle, ihanalle Adelelle. Päässäni kuvittelin tämän olevan vähän simppelimpi juttu, mutta ei, ei ihan yhden illan käsityö ;) Itse olen positiivisesti yllättänyt miten hieno tästä tuli, vaikka muutamia "virheitä" tulikin tehtyä. Tai lähinnä oppimisen paikkoja ensi kertaa varten, eli: jos saumuri menee kesken kaiken rikki, ei työtä kannata jatkaa ompelukoneella, koska tilkut rupeavat menemään eri kohtiin... Lisäksi tuo ruskea tilkku olisi pitänyt ottaa mukaan aikaisemmin, niin se olisi tasaisemmin koko matkalla. Tämä siis päiväpeitto yhden hengen sänkyyn. Tässä kuvattavana parisängyssä, koska meillä ei ole sopivaa sänkyä tälle peitolle :)

IMG_6347-normal.jpgIMG_6344-normal.jpg

Pipotehdas. Näitä on syntynyt ja paljon!

179123_10151582453674626_248743613_n-nor

 

Kuka siellä majassa kurkistaa?

Tein tällaisen ruokapöydän päälle ommeltavan majan/prinsessalinnan Ainolle. Vähän olisi voinut paremmin kankaat valita, tämä oli vähän tällainen päähänpisto. Ikkunoihin oli alunperin tarkoitus tehdä "oikeat" ikkunat jostain läpinäkyvästä muovista ja oveen sellaiset pitsiliehuovet, mutta se on jäänyt. Maja ei ole nyt ollenkaan käytössä, kun vähän hankaloittaa jokapäiväistä elämää, kun on kuitenkin meidän ainoa ruokapöytä. Tämä on kuitenkin kiva idea, ja hyvää viihdykettä lapselle. Aino tykkää kun äiti tulee välillä majaan leikkimään ja viedään sinne peitot ja tyynyt ;)

579604_10151764367409626_1714106965_n-no