Tehtiin parin päivän Tukholman reissu oman perheen kanssa näin hiihtoloman avajaisiksi. Ainokin pääsi ekaa kertaa laivaan :)

IMG_9102-normal.jpg

Pariisissahan sairastuin, kurkku oli kipeä ja yhtenä päivänä ei lähtenyt ääntä. Nyt laivalla tauti iski uudestaan päälle, ja yöt oli tosi tuskaisia, kun henki ei vaaka-asennossa kulkenut :( Onneksi vasta viimeisenä päivänä olin pahiten tukkoinen ja nyt kotona saa levätä. Kunnes perjantaina lähden tyttöporukalla Tallinnaan! Kyllä nyt reissua pukkaa ;)

Pariisissa sää oli jo ihanan keväinen, orvokitkin kukki siellä ihan täysiään. Viikko tätä Suomen ankeaa mukatalvea ja nyt taas vähän kauniimpiin keleihin Tukholmaan, tulis jo kevät!! En jaksa tätä surkeaa talvea enää ollenkaan :(

IMG_9106-normal.jpg

Tukholma on kyllä kaunis kaupunki. Ihanaa, että noin paljon vanhaa on säilytetty.

Hypättiin Pariisin tavoin Hop on Hop off bussiin ja näimme ja kuulimme tärkeimmistä nähtävyyksistä. Tosi kätevä tapa näin lapsiperheenä (ja raskaana olevana)! Hypättiin kaverin suosituksesta Skansenissa pois, jossa oli tällainen ulkoilmamuseo, joka esittelee entisajan Ruotsia pienoiskoossa. Skansenissa on myös skandinaavisten eläinten eläintarha ja akvaario, jossa ilmeisesti muitakin kuin Skandinaavisia elämiä (siellä ei käyty).

IMG_9120-normal.jpgIMG_9222-normal.jpg

Skansenia pidetään avoinna vuoden ympäri, vaikka näin talvikaudella meno oli aika hiljaista. Työntekijöitäkin varmasti huomattavasti vähemmän kuin kesäaikaan ja eläimet pysytteli piilossa. Karhut talviunilla? 

IMG_9178-normal.jpgIMG_9169-normal.jpg

Kolmevuotiaalle näkemistä riitti ketuissa, hylkeissä, hepoissa ja hirvissä.

IMG_9205-normal.jpgIMG_9138-normal.jpgIMG_9134-normal.jpgIMG_9137-normal.jpg

Paikka oli kyllä kaunis ja kesäaikaan varmasti vielä ihanampi pienine polkuineen, putiikkeineen ja ankkalampineen.

IMG_9183-normal.jpg

IMG_9218-normal.jpgIMG_9215-normal.jpgIMG_9211-normal.jpgIMG_9210-normal.jpg

Paljon jäi vielä nähtävääkin, ja nyt kun Tukholman kartta on kirkkaana päässä niin meillä on miehen kanssa selvä suunnitelma missä käydään seuraavan kerran, kun tehdään Tukholman reissu. Ainakin Junibacken on nähtävä! Ja alla oleva Pohjoismainen museo.

IMG_9226-normal.jpg

Aino oli eniten huolissaan, menemmähän varmasti vielä takaisin laivaan ja omaan koteloon. Keksi muuten tämän kotelo -sanan ihan itse, kuten pikkusiskoni ekalla laivareissullaan n. 5-vuotiaana ;)

IMG_9086-normal.jpg

Ennen laivalle menoa - laivalla - ja laivareissun jälkeen suurin puheenaihe on ollut Ville Viking (alla). Nyt kotona se on esitelty kaikille muille unikavereille ja laitettu omaan sänkyyn nukkumaan.

IMG_9227-normal.jpg

IMG_9078-normal.jpg

Myös pallomeri oli hitti.

IMG_9014-normal.jpgIMG_9021-normal.jpgIMG_9023-normal.jpgIMG_9024-normal.jpg

Tanssiminen ja disko.

IMG_9033-normal.jpgIMG_9039-normal.jpg

Sekä musajamit, joissa Aino pääsi soittamaan kanteletta, kitaraa ja rumpuja:

IMG_9048-normal.jpgIMG_9066-normal.jpgIMG_9068-normal.jpgIMG_9063-normal.jpg

Ihan huippuja nää Jamkidsien tyypit! Tosi energisiä, iloisia ja jaksoivat puuhata lasten kanssa tunnista toiseen samoja biisejä all over again :) Lopuks oli konsertti yökerhossa, jossa kaikki lapset pääsi soittamaan :)

IMG_9047-normal.jpg

IMG_9241-normal.jpgIMG_9231-normal.jpgIMG_9233-normal.jpgIMG_9242-normal.jpg

Oli kiva reissu, toivottavasti saadaan aikaiseks tehdä uudestaan ensi kesänä, joko ennen tai jälkeen vauvaa. Tukholma on kuitenkin tosi helppo ja edullinen vaihtoehto jos ei ole varaa/aikaa viikon reissuun kauemmaksi Patchwork suosittelee! ;)