Ihanaa tavallista, rauhallista arkea takana nyt jo toista viikkoa. Mammatreffejä ja puistoilua, ei mitään sen ihmeellisempää.

Niin on kuuma, että käsityöt on vähän jäähyllä, ja ehkä muutama epäonnistuminen liikaa että huvittais aloittaa mitään uutta. Kirppikseltä löysin kuitenkin 3 eurolla imetystyynyn, johon oli ihan pakko ommella uusi päällinen, kun alkuperäinen oli niin tylsä.

IMG_0731-normal.jpgIMG_0732-normal.jpg

Tänään on ilmeisesti viikon ainoa sadepäivä, ja ollaankin oltu super ahkeria. Aloitin jo jonkin aikaa mielessä pyörineen leluinventaarion ja lajittelun. Yksi kaverini vinkkasi Facebookissa, miten oli lajitellut lasten lelut eri laatikoihin ja yhden laatikon saa per päivä. Näin lelut ja leikit pysyy vähän tuoreempina ja talokin ehkä vähän siistimpänä. 

Meillä ei ole samanlaisia siistejä laatikoita, mutta tärkeintä että lelut on nyt lajiteltu ja poissa silmistä :)

IMG_0734-normal.jpgIMG_0735-normal.jpg

Sain tänään taas lisää vauvanvaatteita ystävältäni ja päätinkin nyt lajitella kaikki tähän asti hankitut jonkinlaiseen kokojärjestykseen ja samalla kartoitin mitä meillä jo on.

Vauvalle on tällä hetkellä odottamassa pieniä 50-62 senttisiä

housuja 14 kappaletta,

lyhythihaisia bodyjä 12 kappaletta,

pitkähihaisia bodyjä 26 (!!) kappaletta,

pipoja 9 kappaletta,

yöasuja 5 kappaletta,

potkupukuja 5 kappaletta,

sukkahousuja 2 kappaletta,

pitkähihaisia paitoja 4 kappaletta,

lyhythihaisia paitoja 1 kappale,

collegetakkeja 4 kappaletta,

paksumpia pitkähihaisia ja -lahkeisia pukuja 5 kappaletta,

sukkia 4 paria,

villasukkia 4 paria,

lapasia myös odottamassa kesävauvaa 1 pari.

Eli nyt voi sitten tulevat vauvaa mahdollisesti muistavat miettiä, mitä vauvalta puuttuu, itse en nimittäin keksi mitään! Ihan järkyttävä määrä tätä vaatetta, ja tässä on siis vain pienet, jotka mahtuu vauvalle ihan pienen hetken. Isommat vaatteet odottavat kellarissa, enkä niiden määrästä tiedä mitään...

IMG_0737-normal.jpgIMG_0738-normal.jpg

Lisäksi näille vaatteille ei ole vielä mitään säilytyspaikkaa, jonkinlainen kaappi olisi pakko hankkia, mutta jostain käsittämättömästä syystä mies ei anna ostaa mitään, vaikka Ikeassakin käytiin sopivasti viikonloppuna >:(

Eli on taas vaan mentävä, ostettava ja odoteltava että se kantautuu autosta sisälle ;)

Lisäksi vauvalle on hankittu lähes kaikki tarpeellinen, eli sitteri, leikkimatto, hoitopöytä, vaippoja, tuplarattaat ja vauvan leluja. Vaunut ja turvaistuin pitää vielä hakea Kolilta säilytyksestä ja kaikki apteekista hankittava eli lähinnä vauvan d-vitamiini puuttuu. Äitiyspakkauksessahan oli ihan kivasti kaikki muu tarpeellinen eli rasvoja, kynsisakset ja muuta tuollaista.

Itselleni sain ostettua ison kassillisen uusia kesäajan mammavaatteita päiväkodin järjestämältä kirppikseltä. Kävi kyllä tosi hyvä tuuri! Maksoin koko kassista 15 euroa ja siinä on tosi monta paitaa, tunikaa ja mekkoa.

Ollaan oltu muutenkin ahkeria, ja pestiin ikkunat! Joku sanoi, että jos haluaa synnytyksen käynnistyvän, pitää pestä ikkunat. Ajattelin, että ei se nyt niin rankkaa ole, mutta olin kyllä melkoisen poikki tuon urakan jälkeen, vatsa ihan pinkeenä ja koko loppuillan kärsin supisteluista. Kaiken lisäksi olin ikkunanpesun jälkeen ripustamassa yhtä lasista koriste-esinettä takaisin ikkunaan, kun tiputin sen ja oli pakko ruveta vielä imuroimaan lasinsiruja, vaikka olin ihan dööd.

IMG_0724-normal.jpg

Ja pitihän ne verhotkin sitten vielä vaihtaa kesäisempiin, kun ikkunoistakin tuli kuin uudet pesun jälkeen :)

Olin ostanut Ikeasta 3e/m kangasta ja ajattelin että tuo verhojen ompelu on ihan pikku juttu. Jonkin käsittämättömän laskuvirheen osasin kuitenkin tehdä, ja verhot olikin 11 cm liian pitkät?!? Lisäksi huomasin kankaan haisevan niin vahvasti jollekin väriainemyrkylle, että päätin vielä kuitenkin laittaa verhot pesuun.

Olin jo ryhtymässä uudelleen lyhentämään verhoja, mutta päätin sitten silittää ja ripustaa verhot ensin, jotta ommel tulisi tällä kertaa oikeaan kohtaan. Ja mitä! Verhot olikin juuri sopivan mittaiset, eli olivat kutistuneet pesussa tasan 11 senttiä! Uskomantonta. Onneksi en mennyt leikkamaan verhoja...

IMG_0740-normal.jpg

Tuomenoksat maljakossa ovat jo vähän nuutuneet, mutta vitsi että niistä tulee ihana kesän tuoksu!

IMG_0742-normal.jpg