Äiti ja siskon poika olivat käymässä meillä koko viime viikon, niinpä on pitänyt kiirettä! Ainonkaan ei tarvinnut olla päiväkodissa (perhepäivähoitaja sairaana), vaan sai laatuhoitoa mummilta :) Kyllä sitä vipinää riittikin kahdessa kolme -vuotiaassa. Tosi vähän tuli valokuvia otettua, olen ollut jostain syystä (?) tosi väsynyt ja flegmaattinen, ei jaksa edes kameraa kaivaa esille... :(

Tässä kuitenkin jotaikin otoksia viime viikolta.

2013-11-08%2009.29.06-normal.jpg

Prisman leikkipaikalla Väinö kiljui riemusta, kun pääsi "myymäläautoon" :D

Meillä on muutenkin äidin kanssa ollut koko viikon näiden lasten hoidossa tällainen teema: Kaupunkilaishiiri ja maalaishiiri, -maalaishiiren seikkailut kaupunkilaishiiren tykönä :)

Väinö on ollut ihan pää pyörällä kaikista näkemistään ambulansseista, paloautoista, kuorma-autoista, JUNISTA, roska-autoista jne. jne. Itse saa olla sydän syrjällään, kun Aino on peloteltu niin hyvin esim. parkkitaloissa liikkumaan ainoastaan silloin, kun on ote vanhemman kädestä, niin Väinö lähtisi muina miehinä kävelemään autojen sekaan, HUI!

Hengissä siis selvittiin kauppakeskukseen, joista lasten suosikkeina tietenkin lelukauppa ja eläinkauppa. Äiti oli luvannut Väinölle lelutrukin, jota yritettiin metsästää, mutta sitä ei ihme kyllä löytynyt mistään kaupasta :(

2013-11-08%2010.13.31-normal.jpg

2013-11-08%2010.13.14-normal.jpg

Olihan meillä toki asiaakin kauppakeskukseen. Ainoa odotti paketti Postissa. (Aino sai syntymäpäivälahjaksi myös Tangle Teezerin,  joka tulee tarpeeseen...)

2013-11-08%2009.55.03-normal.jpg

My precious.

2013-11-08%2009.54.30-normal.jpg

Ihana omppumekko kirppislöytö 10e. Kumpparit 2e ja aurinkolasit jotain 2e pintaan. Tuo omppumekko on mun mielestä ihan käsittämättömän ihana, ehkä tuosta ruskeasta väristä johtuu <3 Pitäisköhän tilata kangasta ja tehdä itselle samanlainen?

Kysyin Ainolta kotimatkalla, että "mitäköhän siellä paketin sisällä on?" Ainon silmät laajeni, "mitähän täällä sisällä on??" Oli raukka onnellinen ihan tuosta pelkästä putkilosta...

2013-11-08%2017.21.01-normal.jpg

On sitä tällä viikolla herkuteltukin. Kyllä. Kolme (3) kertaa Kulmiksessa käyty äitin kanssa, joka taisi ihastua paikkaan ikihyviksi. Itsellä ei oikein edes tehnyt mieli mitään (?) ja on ollut vähän etova olo (?) mutta kyllä nämä ^ silti lautaselta katosivat ;)

2013-11-09%2009.04.27-normal.jpg

Lauantaina Perhekeskus Pikku-Veturissa oli Koko perhe kasvattaa -tapahtuma, jonne sai mennä kirppismyyjäksi tai käsityömyyjäksi. Kuvassa näkyy viime maanantain ompelukerhon tuotoksia, eli ompelin 8 essua aikuisille ja lapsille. Lisäksi noita essuja oli ennestään valmiina, farkkuhameita, hernepusseja, eko tiskirättejä, heijastimia, pipoja ja kaulureita. Oli aika vähän ihmisiä liikeellä, mutta sain pari essua myytyä ja lisäksi hernepusseja ja heijastimia.

2013-11-09%2009.04.35-normal.jpg

2013-11-09%2009.04.42-normal.jpg

2013-11-09%2009.04.18-normal.jpg

Ai niin, tuo violetin pikkumekon myin myös.

2013-11-10%2013.53.31-normal.jpg

Sunnuntaina isänpäivänä vietimme Ainon 3-vuotis syntymäpäivää. Valokuvia ei ole kolme vuotiaasta juuri lainkaan, unohtui ihan tyystin. Olipa ihanaa nähdä pitkästä aikaa sukulaisia :) Ainolla oli varmasti ihana päivä, juttelee siitä vieläkin :) Lahjaksi sai mm. hienot kirkkaankeltaiset pöllö Kuomat (en tiennyt että tällaisiakin valmistetaan! :)

Sen lisäksi, että olin koko viime viikon aika väsynyt, flegmaattinen, pahoinvoiva eikä mieli tehnyt oikein syödä mitään (herkkuja) olin vakuuttunut siitä, että kaikki lasten vaatteet haisee ihan järkyttävän pahalta (=pistävän hikiseltä). Laitoin siis molempien lasten vaatteet pesuun ulkohaalareita myöten ja syynäsin eteisen hikikenkien löytämiseksi.

Tästä pari päivää -ja hajunlähdettä löytämättä- paasattuani miehelle ja muille läsnäolijoille, mies totesi "ei täällä mikään haise, sie oot varmaan raskaana." Ja siinä se sitten iski tajuntaan kaikkien oireiden syy. Olin heti 100 % varma. Mies tietenkin unohti asian samantien.

Seuraavana aamuna tein testin ja kaksi viivaahan siihen pärähti, hyvä kun ehdin tikkua laittaa pissaan. Että ei tarvitse haamuja arvuutella kyllä tässä tapauksessa.

En tiedä johtuuko siitä, että tieto on nyt varmaa, vai mistä, mutta olen joka päivä entistä pahoinvoivempi :( Ainoa odottaessanihan oksensin 19 viikkoa. Tai se alkoi vasta siinä häämatkan jälkeen, eli joskus 4-5 raskausviikolla, joten Maurin tekemät laskusuoritukset hedelmöityksen ajankohdata vähän epäilyttävät, koska niiden mukaan olisin raskaana vasta juuri ja juuri kolmatta viikkoa!! Ei voi olla totta, että on jo näin alussa näin paha olo!! :( Kävin ostamassa apteekista kaikki vitamiinit ja rautaa, koska olo on todella heikko ja voimaton koko ajan.

Ajattelin tehdä listan ruoka-aineista, joita en pysty syömään, mutta siihen kuuluu lähes kaikki maailman elintarvikkeet, joten tässä lista, mitä pystyn syömään:

-hedelmät (ei banaani)

-jäätelö, jääpalat, kylmä

-appelsiini- ja muut tuoremehut. Ei kuitenkaan makeat eikä makeutusaineella maustetut.

-ananasmurska

Eipä tässä nyt muuta tule tähän hätään mieleen. Ehdottomia nou nou ruokia on: kaikki ällömakea, makeutusaine, liha, kaikki lämmin ruoka.

Tiesittekö muuten, että raskaus EI KESTÄ 9 KUUKAUTTA, vaan 10½ kuukautta, siis 1½ kuukautta enemmän kuin "yleinen käsitys on". Siis mikä yleinen käsitys?? Voin kertoo, että on pikkasen ärsyttänyt tämä asia, että kaikki puhuu ihmisnisäkkään raskausajasta yhdeksänä kuukautena. Se on 40 viikkoa, meikäläisen tapauksessa 42. Okei, jotkut synnyttää aikaisemmin, jotkut jopa kakkosella alkavalla viikolla, mutta tuo 42 on odotettavissa. Aino viihtyi mahassa yli senkin.

Ollaan siis pähkäilty lasketun ajan ajankohtaa. Maurin mielestä se on elokuussa, mutta itse en suostu uskomaan siihen, vaan toivon että se olisi heinäkuun puolella. (Kummipoikani on muuten heinäkuun puolenvälin poika, olisipa kivaa, jos jatkossa voisimme viettää yhteis synttäreitä :)

Tässä vielä lopuksi ajatuksia, joita tämä raskaus on synnyttänyt näiden muutamien päivien aikana:

-meillä on kohta kaksi lasta <3

-saan olla kotiäiti pian, halutessani jopa kolme tulevaa vuotta

-ihmiset haisee aika pahalta. Myös kaupoissa haisee pahalta. Jääkaappia ei voi avata, ennen kuin joku (muu) on siivonnut sen. (Jos epäilet pahanhajuista hengitystä, käyttäväsi liikaa hajuvettä tms. tervetuloa viettämään aikaa seuraani, niin voin kertoa sinulle totuuden...)

-nyt ainakin tarvitsemme isomman asunnon (tällä hetkellä siis kaksio)

-ei kuukautisia ainakaan 10½ kuukauteen!

-mitä ei saanut syödä? kala? katkaravut? ääh, en muista mitään?

-milloin oli eka ultra, mihin pitää soittaa, mitä pitää tehdä, olen r a s k a a n a :)