Perjantaina lähdettiin viiden tytön porukalla kauan suunnitteilla olleelle Karnaluksin keikalle. Karnaluks on siis käsityöliike Tallinnassa, johon jokaisen käsitöitä tai askartelua harrastavan on päästävä edullisten hintojen ja ihanien löytöjen perässä. Kankaita Karnaluksissa ei hirveästi ole, mutta lankaa sitäkin enemmän ja jopa ompelukoneita ja saumureita! Ja kangaskauppoja löytyykin sitten ihan vierestä useampikin.

2014-02-21%2015.53.07-normal.jpg

Olin varustautunut ostoslistalla, koska usealta olen kuullut, että itse liikkeeseen päästyä menee niin sekaisin, että kaikki oleellinen unohtuu. Ja näin kävikin, mutta välillä kaivoin ostoslistan esille ja palasin maan pinnalle ;)

2014-02-21%2015.53.16-normal.jpg

Tällaisen tavaraläjän sain sitten roudata takaisin Hyvinkäälle, onneksi apuna oli kantavia käsiä, tuli vain ostettua eikä ajateltua miten nämä saa kannettua kotiin saakka :O

Sen tarkempia kuvia en ostoksista ole jaksanut ottaa, vaan pari päivää on mennyt tästä kamalasta flunssasta selviytymiseen :(

Tilkkualusta ja uusi pidempi viivain tuli kuitenkin kuvattua, ja vaikka tuo alusta olikin rasittava kuljetettava niin olen tosi iloinen että sain tämän ison tilkkualustan ja vielä edulliseen hintaan :)

2014-02-22%2010.21.10-normal.jpg

Kuvassa myös entinen alusta, jolla olen tähän mennessä tilkkuillut ja entinen viivain...

2014-02-21%2018.12.13-normal.jpg

It wasn't me!!!

2014-02-21%2018.12.40-normal.jpg

Koko reissu sujui tosi mallikkaasti ja sujuvasti (mitä muuta voikaan odottaa viideltä näppärältä naiselta?)

Ajettiin aamusella Helsingin satamaan, siitä Superstarilla yli, taksilla Karnaluksiin -3 tunnin ostokset- kävellen takaisin kangaskaupan kautta ja tietenkin pysähdyttiin syömään vanhan kaupungin kupeessa :) Oli kyllä tosi mukava, rento reissu. Ei tarvinnut pitää kiirettä, melkein kaiken haluamani sain ostettua ja rahaakin jäi ;)

Ostin Ainon huoneeseen verhokankaan, jotka ompelin verhoiksi eilen. Jälki EI ole kaunista, kangas jotain ihmeellistä liukuvaa ja tosi hankalaa ommeltavaa :( Verhoja ripustaessa olin aika ylpeä niistä, mutta nyt päivän niitä katseltuani en tykkää enää yhtään... Saa nähdä mikä niiden kohtalo tulee olemaan, ehkä ostan jotkut värikkäämmät puuvillaverhot jossain vaiheessa tai sitten ehdin tottua näihin.

2014-02-24%2009.22.00-normal.jpg

Äiti on ostanut nuo prinsessaverhot aikaisemmin myöskin Tallinnassa ja ne ovat olleet ikkunassa yksinään. Ovat kuitenkin ihan läpinäkyvät eivätkä ihan hirveesti pimennäkään ;) Ideana oli siis hankkia taakse samansävyinen tummempi verho, joka vähän pimentäisikin kun nyt alkaa valoistua päivä päivältä.

2014-02-24%2009.21.42-normal.jpg

Yksi ilta sain myös ompeluinspiraation, ja surautin muutamasta Ikeasta hankkimasta tilkusta (myyvät siellä verhopuolella varmaankin verhoista jääneitä paloja valmiina tilkkukasoina 5e/kasa hintaan) peiton. Tämä tuli valmiiksi puolessa tunnissa ja tiiättekö, kun joskus jutut onnistuu, niin ne vaan onnistuu. Sitten on myös niitä päiviä, kun m i k ä ä n ei suju, ja koko homman kannattaisi vaan antaa olla.

IMG_9249-normal.jpg

Takana tilkut, joita en hyväksynyt mukaan, eikä tee mieli tehdä niistä mitään muutakaan, yäk. Ehkä annan ne eteenpäin johonkin kierrätykseen. Nyt tätä kuvaa katsoessa tuli mieleen, että olisi voinut nuo harmaatpalat ja omppupalat laittaa myös samaan suoraan, mutta eipä tuota tullut kootessa edes ajateltua, höh! No aina oppii uutta (jos vaan muistaa seuraavalla kerralla). Lisäksi ongelmaksi muodostui mahdollinen värien leviäminen... Olin aikaisemmin kysynyt ompelunopettajaltani, mitä kannattaisi tehdä näille tilkuille, että en halua ensin ommella valmiiksi ja sitten todeta, että värit leviää pesussa. Opettaja ei suositellut laittamaan paloja koneeseen, epäili, että purkautuvat reunoistaan. Eli jokaisen palan kaikki 4 sivua olisi pitänyt ajaa saumurilla ennen pesua, no way.

Rupesin siis murehtimaan tätä uudestaan, kun olin ommellut työn tähän vaiheeseen, eli vanua ja taustakangasta ei vielä ollut. Päätin upottaa tekeleen kuumaan veteen -näin kutistuttaa oikeaan kokoonsa- ja samalla testata värien leviämistä ja kuivatin tasolla. Hiukka kosteana sitten silitin, eikä värit levinneet ollenkaan.

Tänään ompelin vanun ja taustakankaan ja peitto on valmis! Sopiva lapsen sänkyyn, mutta vielä en ole päättänyt kenelle tämä tulee. Vanu on muuten Tallinnasta kangaskaupasta ostettua, oli tosi edullista verrattuna Suomen vanu hintoihin, tämä oli nimittäin erittäin paksua (ehkä 5cm). Peitto on siis tosi lämmin ja ajattelin, että pitäisköhän säilyttää itselle vaikka telkkarin kattelu peittona, eipähän tarviis palella!

Täällä on myös vietetty 4. hääpäivää!

IMG_8230-normal.jpgIMG_9247-normal.jpg

Ihan rauhallisissa merkeissä kotosalla <3

Enää kaksi yötä rakenneultraan!! En malttais odottaa! Ihanaa saada tietää tuleeko meille toinen tyttö vai poika <3 Olisin jo niin monta juttua (=vaatetta) ostanut vauvalle, jos olisin tiennyt sukupuolen ;) Ehkä ihan hyvä, että jääneet vielä kauppaan. Mutta tiistain jälkeen pääsee sitten ompelemaan myös vauvalle, kun tietää valita värejä oikeaan suuntaan, vaikka tokihan nytkin voisi jo tehdä neutraaleista tai värikkäistä väreistä ;)

Vauvakuume on hirveä, eikä voi muuta sanoa kuin että onneksi se on jo tuloillaan!! Asiaan ei auttanut yhtään se, että yksi meidän viiden hengen Tallinnan likkaporukasta oli 8kk ikäinen aivan ihana auringonpaiste ;)

Treeneistä sen verran, että niitä EI OLE. Kipeänä mennään siis since Paris ja jos nyt varovasti uskallan tähän kirjoittaa, että tänään on vähän parempi olo, niin se varmaan kostautuu ensi yönä tai viim. huomenna... Ainoa urheilu, mitä olen harrastanut on Pariisissa/Tukholmassa/Tallinnassa kävelyt, jooga ja eilinen venyttelyjumppa, joka oli flunssaisenakin aika ihanaa, sinne siis uudestaan!

Terveellinen syöminen on myös kaukaista historiaa, vaikka joka aamu aloitan terveellisesti osapuilleen näin:

IMG_9246-normal.jpg

Mmmm, rahkaa, kanelia ja banskua :P

Mutta hei, huomenna on taas maanantai, eli hyvä aika aloittaa puhtaalta pöydältä, etenkin kun kaikki laivatuliaiset on tuhottu!

Tässä vielä kuva joka edellisestä Pariisin käsityöt postauksesta jäi uupumaan, eli tuo ristipistotyö, jonka pohjan ostin messuilta ja kirjoin kaverin vastasyntyneelle tytölle <3

IMG_8978-normal.jpg