Ajeltiin kotiin siis jotakuinkin Kiuruvesi-Keitele-Ähtäri-Valkeakoski-Hyvinkää reittiä. 13 tuntia taidettiin matkaa tehdä yhteensä, josta reilu parituntinen Ähtärin eläinpuistossa.

IMG_1599-normal.jpg

Mies kävi täällä jo viime kesänä tytön kanssa, kun itse pakersin töissä ilman kesälomaa :(

Tosi paljon tykkäsivät silloin molemmat ja Aino on jutellut tästä paikasta vuoden aikana useaan otteeseen.

Oltiin perillä vasta joskus kolmen aikaan, mutta joku muukin oli vielä paikalla!

IMG_1596-normal.jpg

Puistoon kävellään uuden Flow Parkin ohi, joka vaikutti ihan mielettömältä! Tänne on pakko päästä vielä uudestaan, kunhan olen vähän paremmassa kiipeilykunnossa!

IMG_1603-normal.jpgIMG_1602-normal.jpg

Ja eläimiähän siellä riitti, ihan tavis pupusta lumileopardiin.

IMG_1604-normal.jpg

Viime kesänä Ainon suosikki oli ollut ahma, enkä ihmettele yhtään! Aivan ihania symppiksiä nämä "pedot".

IMG_1616-normal.jpgIMG_1615-normal.jpgIMG_1621-normal.jpgIMG_1619-normal.jpg

Tykkäsin Ähtärissä erityisesti siitä, että reitti, jota kierrettiin kiersi kaikkien eläinten kautta, lähes kaikki eläimet oli mahdollista nähdä ja ennen kaikkea eläinten laitumet ja aitaukset näytti tarpeeksi tilavilta niin että eläimillä oli rauhaa ja tilaa, mutta me pystyttiin myös näkemään eläimet (toisin kuin esim. Korkeasaaressa).

IMG_1612-normal.jpg

Kuvasta ei hirveesti erota kun näillä bambeilla oli niin hyvä suojaväri, mutta paikan päällä eläimet näki hyvin.

IMG_1610-normal.jpg

Ihanat villisiat oli mun toinen lemppari!

IMG_1632-normal.jpg

IMG_1607-normal.jpgIMG_1643-normal.jpg

Iso paha susi.

IMG_1646-normal.jpg

Ja karhut.

IMG_1663-normal.jpgIMG_1668-normal.jpg

Melkein kaikkien isojen eläinten kohdalla tuli vähän surullinen fiilis, ne näytti niin surkeilta ja masentuneilta. Ilvekset, ketut ja sudet monta kertaa kiertävät samaa ympyrää uudestaan ja uudestaan ja pieni aktivisti mun sisällä sanoo, että näiden eläinten pitäisi mieluummin olla vapaana luonnossa kuin meidän pällisteltävänä :( 

Isojen eläinten sijasta mun lemppareihin kuuluikin kärppä, joka vaikutti tosi onnelliselta omassa aitauksessaan ja vipelsi minkä ehti kavereidensa kanssa :)

IMG_1670-normal.jpg

Täällä eläimillä on onneksi paljon tilaa liikkua ja tykkäsin Ähtäristä paljon enemmän kuin Korkeasaaresta, jossa aitaukset on aika pieniä :(

Eläinlajeja oli paljon, enkä läheskään kaikkia ole kuvannut!

IMG_1672-normal.jpg

Tosi kiva kohde lapsiperheille, voin kyllä lämpimästi suositella! Jos haluaa mennä edullisella budjetilla, niin kannattaa varata omia eväitä mukaan. Noin 3km reitin varrella on grillipaikkoja, joissa voi paistaa makkaraa ja syödä omia eväitä. Puolimatkassa on myös kahvila, jäätelökioski ja vessat, joten tuon 3km kyllä jaksaa jokainen suorittaa ;)

Eläinpuiston lisäksi alueella on nyt siis myös tuo uusi Flow Park, joka vaikutti tosi mielenkiintoiselta! Päivälippu oli n.20e pintaan aikuiselta, kuuluikohan siihen ohjaus ja kaikki nuo kiipeilyt, en katsonut tarkemmin. 

Jos tulee isomman budjetin kera ja kauempaa niin ihan puiston vieressä on kylpylähotelli Mesikämmen ja maastot vieressä näytti tosi kauniilta. Alueella viihtyisi siis useammankin päivän, kun tarjolla on kylpylää, uimarantaa, lenkkeilymaastot, Flow Park ja eläinpuisto :) Lisäksi vieressä (n.500m) oli golfkeskus ja tienvarsimainoksessa mainittiin "koko perheen golf, lapsigolf" tai jotain vastaavaa. Eli tekemistä varmasti riittää, jos tänne lähtee lomalle!

IMG_1679-normal.jpgIMG_1678-normal.jpg