Tässä since Pariisi väännetty huivi äidille äitienpäivälahjaksi. Salomoninsolmuilla ja lankana Pariisin messuilta ostettu valtavan muhkea mohairkerä.

Höh, en löydäkään niitä kuvia, mitkä otin valmiista huivista :( Tässä kuitenkin yksi, minkä olen ottanut alkuvaiheessa.

IMG_9013-normal.jpg

Tästä tuli mun mielestä tosi kaunis, tuo väri vaihtelee kivasti kirkkaasta oranssista tummaan ruskeaan. Suurinpiirtein tähän asti huivia oli myös kiva tehdä, koska salomoninsolmut on mulle aika uusi juttu. Pian solmujen virkkaaminen alkoi kuitenkin tulla rutiinilla ja kun tämän ^ vaiheen jälkeen tein vielä muutamia kymmeniä kerroksia lisää niin hoh, hoi, alkoi jo tylsistyttää.

Keskiviikkona tuli mieleen, että Ainolla on seuraavana päivänä viimeinen kerhopäivä. Hei, ommellaan jotain pientä ja nopeaa kerho-ohjaajille! FAIL. Tämän marjastushuivin ohje löytyy Suurimman Käsityön sieltä "Helppo ohje" -sivulta. Loppujenlopuksi tavattiin miehen kanssa yhdessä sitä ohjetta, kun ei saatu huivista huivia. Hauskintahan tässä oli se, että huivin taittelusta oli ihan kuvallinen ohje, mutta kun ei tajua niin ei vaan tajua. Onneks mies pienen pähkäilyn jälkeen sai taiteltua oikein ja tästäkin tuli aika kiva.

IMG_0696-normal.jpgIMG_0697-normal.jpgIMG_0698-normal.jpg

Tämä ei siis kuitenkaan valmistunut sille illalle, vaan piti vaihtaa strategiaa ja päädyttiin aina helppoon ostoskassiin. Oikeasti tein tällaisen eka kertaa evö ja ehkä siitä kertoi vauhtikin, tein näitä kahta kassia koko päivän :D

IMG_0688-normal.jpg

Aino halusi Heidille ehdottomasti eläinkankaan.

IMG_0690-normal.jpg

Ja Eevalle sateenkaarikankaan.

IMG_0692-normal.jpgIMG_0691-normal.jpgIMG_0694-normal.jpg

Nyt kun olen näköjään lopettanut kaikenlaisen liikunnan harrastamisen sohvalla varpaiden heiluttelua lukuunottamatta, niin mullahan ei ole muuta kuin aikaa. Ja koska sohvalta on suora näköyhteys mun ompelupisteelle, kangaskasaan ja kaavaläjään on vaikea olla tekemättä jotain. 

Olin aikaisemmin leikannut muutamia kivoja kaavoja OttoBresta ja päätin yrittää nyt ekaa kertaa (ilman ohjausta) trikoomekkoa. Jotenkin koen tuon trikoon haastavaks materiaaliks, ainakin verrattuna tavalliseen puuvillaan. Keskiviikkona mulla oli ihan hyvä ompelupäivä ja se, mitä ehdin keskiviikkona tekemään tän mekon eteen sujui ihan hyvin. Torstaina kuitenkin päivä uus, ja kaikki meni pieleen, eli koko mekko >:(

Mulla on varmaan jotain luetun ymmärtämisen vaikeutta mitä tulee noihin ohjeisiin, ei vaan tajua.

IMG_0700-normal.jpg

Kankaiden leikkaamisen ja nuo vihreät kanttaukset tein keskiviikkona, ne onnistui paremmin kuin hyvin. Tai ehkä tein sen virheen jo kangasta leikatessa, koska tuosta helmasta tuli ihan valtavan leveä :( Koko mekko on muutenkin valtavan iso, vaikka kaavat oli 98cm ja sellaisen kokomerkinkin ehdin mekkoon läntätä.

IMG_0701-normal.jpgIMG_0704-normal.jpg

Hihansuihin tuli kuminauhaa ja tässä vaiheessa viimeistään olin valmis nakkaamaan koko roskan ikkunasta. Yhdistäessä yläosaa alaosaan tuntui että tuota alaosan kangasta oli ihan järkyttävän paljon, enkä mitenkään saanut sitä poimutettua tasaiseksi vaan päädyin sitten leikkamaan alaosaa kapeammaksi.

IMG_0705-normal.jpg

Kaiken hikoilun jälkeen tyttö oli näin onnellinen saadessaan uuden mekon päälleen...

IMG_0706-normal.jpg

Inhoaa ja pelkää kuulemma sieniä...

IMG_0710-normal.jpg

Näitten "rääkkäyskuvien" tarkoituksena oli vaan osoittaa, miten valtava tuosta mekosta tuli. Olkapäät ei ole olkapäiden kohdalla ja vyötäröllä on kasvunvaraa vaikka kuinka paljon.

En halua enää nähdä koko mekkoa, mutta en kehtaa tätä kenellekään antaakaan. Kaapin perukoille haudattu siis.

IMG_0711-normal.jpg