Tänään oli ohjelmassa vielä Ainon kuoroharkat, jossa päästiin jo joululaulutunnelmiin :)

Ilmoittauduin HI-TO-MI:n järjestämälle Rose -tekniikka kurssille (löytyy Facesta tuolla nimellä ja Hyvinkään keskustasta, Willaa vastapäätä sekä www.hitomi.fi). HI-TO.MI:ssa on aina tiistaisin taitotiistai vaihtuvin aihein. Olin unohtanut koko jutun, vaikka taitotiistait ovat pyörineet jo pari kuukautta :O 

Tänään oli aiheena Rose tekniikka, eli sillä "kukkalaitteella" kukkakoristeiden teko. Ostin tuon laitteen joskus 3? vuotta sitten, enkä ole yllättäen sitä käyttänyt, koska en tajunnut ohjeista mitään. Ostin silloin heijastinlankaakin, jonka hinta on näköjään muutamassa vuodessa tullut kiitettävästi ylöspäin. Noissa miun vanhoissa pakkauksissa 10m nauhaa oli 4,70 kun sitä oli myynnissä 5m hintaan n. 4e.

Lisäksi myynnissä oli näitä "laitteita", puisia ja muovisia ja ilmeisesti tämä miun omaama ei ole laadultaan parhaasta päästä, vaikka olen hintatarran mukaan maksanut siitä 12,90 eli vain 4e vähemmän kuin puisesta "ikilaitteesta". Olin jo ihan epätoivon vallassa, koska muistan ekoilta kokeilukerroilta, miten nuo tapit vaan lenteli, kun yritin nauhaa pyörittää ympärille eikä hommasta tullut mitään. Nyt -ilmeisesti kädestä pitäen opastuksen ansiosta- tapitkin pysyi paikoillaan ja näistähän tuli melkein kukan näköisiäkin :)

2013-10-29%2021.22.03-normal.jpg

(Tää on joku paskojen valokuvien viikko?) Joitakin lankoja vielä päättelemättä. Vasemman puolimmaiseen olisi pitänyt laittaa paksummalti tuota punaista ja oikean puoleisessa on huono lankavalinta, on tuollaista painavaa, joten jos tästä heijastinkoruksi olisi niin ei välttämättä asetu kauniisti, vaan roikkuu. 

Eli vinkkinä teille, jotka meinaatte innostua Roseesta: villalanka on hyvä, suht ohut (siis ohuella tarkoitan ei mitään Huopaista tms) ja heijastinnauhasta kurssin vetäjä varoitteli, että se on kaikista haastavin materiaali tehdä kukkasia, koska se ei jousta/veny, niin voi jopa rikkoa sen laitteen ja lisäksi kun tekee tuota loppuvaiheen virkkausta, joka kiinnitää terälehdet, se tulee heijastinlankaa käytettäessä tehdä t o d e l l a tiukkaan, eli virkata niin tiukkaa kuin ikinä pystyy. Nämä minun virkkaukset on kuulemma liian löysiä :( Eli jos terälehdistä vetää, niin työ voi alkaa purkautua. (Jos heijastinkoru vaikka hihassa, ja terälehti jää johonkin kiinni, niin voi purkautua ja mennä kokonaan pilalle, jos tuota virkkausta ei ole tehty tarpeeksi tiukkaan). Lisäksi heijastinnauha on kallista.

Kaikesta huolimatta aion tehdä näitä juurikin heijastinlankaa käyttäen, koska mulla on sitä melkein 20m.

Muutenhan näitä voi tehdä esim. lahjapakettien koristeeksi, tai pipoihin, lapasiin, takkeihin muuten vaan koristeeksi.

Kiva kurssi ja kiva oli oppia tämä, mutta ei ehkä ihan mun kuppi teetä (hirveä anglismi, I know ;) koska pitää keskittyä ihan pirusti, ei ole siis todellakaan mitään: katselen telkkaria ja teen samalla kukkasia -käsitöitä. Ainakaan meikäläiselle.