Huh! Tänään on ollut oikea keskeneräisten töiden viimeistelypäivä. Pitää ihan ensiks sanoa, että mulla on maailman kiltein ja ihanin tyttö <3 Tänäänkin aamupäivästä leikkinyt itsekseen poneilla pari tuntia ja näin antanut äidille ompeluaikaa. Iloinen pieni sipsutus vaan kuuluu lastenhuoneen ikkunalaudalta, josta on tullut Ainon vakio leikkipaikka <3

Parasta musiikkia korville on muutenkin kuunnella 3 veen juttuja, kun yksikseen leikkii. Suuri osa jutuista tulee suoraan mun suusta :O  Pitää siis olla tarkkana, mitä ääneen juttelee ;)

IMG_9359-normal.jpg

Projektina ollut siis siskon lähettämä kangaspino. Siskonpojan 4 vee synttärit about kuukauden päästä Outokummussa ja ajattelin viedä pinon kangasta takaisinpäin, samalla kun mennään näitä synttäreitä juhlimaan. Ommeltuna siis.

IMG_9360-normal.jpg

Väinölle 110 cm kaavalla paita. Toivonmukaan ei nyt ole liian pieni, kun kuulemma nyt jo hypännyt 120 senttisiin... Omaan silmään nämä ovat kyllä valtavan isoja.

IMG_9357-normal.jpg

Pipoja pienempään ja isompaan päähän.

IMG_9344-normal.jpg

IMG_9345-normal.jpg

Olen liittynyt Facebookissa ompeluryhmään, minkä vuoksi olen nyt innostunut tilaamaan netistä yhtä sun toista. Esimerkiksi paljon keskustelua aiheuttaneen kantinkääntäjän, jonka olisi pitänyt käydä mihin tahansa koneeseen teippipatentilla. Ja tulisi kuulemma siistit pääntiet ynnämuut tuolla laitteella, ihan itsestään! Tilaus tehtiin Ruotsin maalle ja pulitin n. 25 euroa tuosta kapistuksesta. Olin kuitenkin ymmärtänyt jotain väärin, ja tilannut paininjalkaan kiinnitettävän mallin :( Onneksi sain kuitenkin eteenpäin myytyä eräälle ryhmäläiselle, jonka koneeseen härveli passasi!

Näihin nauhoihin olen kyllä ollut tosi tyytyväinen, olivat edullisia ja helppo kiinnittää silitysraudalla :)

IMG_9347-normal.jpg

Myöskin 110cm kaavalla tehdyt housut. 

IMG_9372-normal.jpg

Pikkuveikalle 92cm siilipaita.

IMG_9361-normal.jpg

Ylimmät 92cm, alimmat 110cm.

IMG_9355-normal.jpg

Molemmille autopaidat erivärisillä resoreilla :)

IMG_9354-normal.jpg

Ja molemmille hupparihatut kevääksi erivärisillä resoreilla. Sininen isompi.

IMG_9348-normal.jpg

Nämä ei varmaan kummipojalle mene, mutta saatan ottaa mukaan, jotta voi kokeilla. Kangasta oli nimittäin niin vähän, että piti tehdä pienellä kaavalla ja jotenkin ajatuksissani tein tosi lyhyet resoritkin (aika kivat muuten!) mutta olisi pitänyt laittaa superpitkät resorit, niin olisi paremmat mahdollisuudet.

IMG_9371-normal.jpg

Tässä ei värit oikein pääse oikeuksiinsa, mutta ihanan kirkas vihreä keltaisilla resoreilla, kevät!

IMG_9375-normal.jpg

Nyt pidänkin pienen itsekehuskeluhetken, koska olen tosi tyytyväinen näihin tuotoksiini! Harmaita hiuksia aiheuttaneet resorit ja pääntien kanttauksetkin sujuivat kuin tanssi tänään, enkä tehnyt yhtään virhettä (jota olisin vielä huomannut...) Tietenkin käytössä voi paljastua puutteita, miten resorit ja ompeleet kestää pesua jne. Mutta all in all, ei yhtään nurjat puolet vastakkain -virhettä, hihansuut yhteen -virhettä, lahkeensuut yhteen -virhettä tms. typeryyttä. JES! Joskus vaan on hyviä ompelupäiviä!!!

IMG_9362-normal.jpgIMG_9358-normal.jpg

Lisäksi olen tehnyt huiveja ja toisen silityslaudanpäällisen.

IMG_9382-normal.jpg

Ja yhden huivin ihan kaavan kanssa. Merirosvohuivi nimellä kulkee tämä, ja on mielestäni kiva, kun sopii aikuiselle, lapselle, miehelle, naiselle.

IMG_9387-normal.jpg

Tumppuja tein jäljellejääneistä pikkupaloista ei niin hyvänä ompelupäivänä...

IMG_9363-normal.jpg

Joskus ei kaikki vaan mene niinkuin Strömsössä... Onkohan tässä vaihtunu parit tai jotain?? Jos jollain on tumppuikäinen, kenen toinen nyrkki on toista huomattavasti pienempi, niin voin lahjoittaa nämä hälle.

IMG_9364-normal.jpg

Huom. resoria ei ole käännetty oikeanpuolimmaisessa... No hei, pikkuvikoja!

IMG_9365-normal.jpg

Lisäksi olen ommellut uudelle lelulleni oman pussukan tästä ihanasta Pariisista ostamastani kankaasta. Nyt on selkeesti joku paperinukkevillitys ;)

IMG_9366-normal.jpg

Sisäpuolen tein vanhasta tunikasta, jota olen muutaman vuoden säilytellyt vaatekaapista, ja jota ihanasta kuosista huolimatta en tykkää pitää :( Kangas on ihana ja osa siitä pääsi pehmustamaan tablettia. Taskunkin tein kuulokkeille!

IMG_9368-normal.jpg

Sain hommattua itselleni myös ihan mukavan starttipaketin resoreita näitä ylläolevia housuja ja paitoja varten. Ei tarvitse ihan koko ajan ravata kangaskaupassa, kun on vähän enemmän valinnanvaraa. Toki tästä puuttuu monta tärkeää väriä vielä, kuten pinkki, pinkki ja pinkki.

IMG_9339-normal.jpg

Jos ehdin ennen huhtikuun synttäreitä teen pojille vielä jotain mihin saan läntättyä nämä ihanuudet. Kirppikseltä 0,40e/kpl pari autopaikkaa/silityskuvaa. Ostin kangaskaupoilla käydessäni alekorista iiiiison palan sinistä collegea, jotta siitä kyllä saisi hupparin poikineen tai sitten collari housut, kun noita housuja tuli tähän trikoosatsiin vähemmän kuin paitoja...

IMG_9341-normal.jpg

Lisäksi kuva mun rakkaimmista, eli ihanat uskolliset koneeni, jotka ovat pelittäneet aivan loistavasti jo useemman vuoden. (Pitää välillä muistaa kehua, ettei ne suutu ja tapahdu jotain kauheuksia). Pelottaa, että jompikumpi, pahimmassa tapauksessa molemmat ottaa lopputilin, kun olen vähän puhunut sellaisesta kuin uuden kuiskaa *hienomman* ompelukoneen hankkiminen.

IMG_9342-normal.jpg

Sain tuon euron kirppishyllynkin (ihan itse) seinään, ja sehän on oikein mainio langoille! Eivät ole niin solmussa kuin rasiassa. Vaikka maalata tuo hylly kyllä pitäisi...

IMG_9343-normal.jpg

Tän urakan jälkeen saatan laittaa ompeluhommat vähän jäähylle. Toki mulla jotain on koko ajan meneillään, ompelukerhossahan aloitin päällystämään Ainon rattaita ja se on nyt ihan ykkösmust juttu. Mutta ehkä pitäis rajottaa vähän uusien töiden aloittamisen suhteen, vaikka nyt sainkin onneksi monta keskeneräistä juttua valmiiksi.