Viime maanantain ompelukerhossa olinkin superahkera, vaikkakin superväsynyt, ja ompelin kaksi 50 senttistä sydänmekkoa vauvalle. En siis omalleni, vaan nämä oli alunperin sinne myyjäisiin, jotka oli pari viikkoa sitten... Nytkin vielä napit puuttuu. Näitä tein siis kaksi.

2013-11-22%2007.32.50-normal.jpg

Lisäksi halusin opetella tekemään ihan tavallisen tyynyliinan. Tiedä sitten johtuiko väsymyksestä vai mistä, mutta kyllä se tyynyliinankin ompelu vaati tarkkaa pähkäilyä, että tuli taitteet ja lärpäkkeet oikein päin. Ja vielä niin, että Minni on varmasti siinä oikealla puolella. Näitäkin tein kaksi.

2013-11-21%2019.07.33-normal.jpg

Lisäksi viimeistelin viime viikon ompelukerhossa tekemäni housut. Viime viikolla Aino oli apurina (not!) mukana ompelukerhossa ja lisäksi olin tositosi väsynyt, mutta sain silti kahdet tällaiset pökät melkein valmiiksi. Tällä viikolla tein kuminauhakujat ja vielähän ne ovat kesken koska tuo itse kuminauha puuttuu. Näistä tuli vähän tällaiset kotikalsarit, mutta eiköhän ne mene talvella housujen alla lämmikkeenä. Resorin tein ensimmäistä kertaa niin, että se tuli omalla kaavalla. Resori ei ole ollenkaan kireä, vaan tavallaan vain lahkeen jatketta. Kaavaa leikatessa olisi pitänyt tajuta jättää myös vyötärö pidemmäksi, niin olisi ollut varaa tehdä kuminauhakuja paksummalle kuminauhalle, niin housut pysyisi varmemmin ylhäällä.

Tekisin mieluusti housuihin aina resorivyötärön, on kivempi, mutta se ei enää näissä isompien lasten housuissa toimi, ainoastaan vauvoilla. Näitä housujakin siis kaksin kappalein.

2013-11-22%2007.33.38-normal.jpg

Eilen meillä oli taas Asennemarttojen käsityökerho. Tällä kertaa tehtiin öööh... mitäs nämä nyt ovat nimeltään?? Koristevalopalloja? Ehkä kuvat kertoo enemmän. Vaikka valmiista pallosta ei olekaan vielä kuvaa, ne kuivuu vielä saunassa! Ostin tuota paperinarua pienen säkillisen kirppikseltä hintaan 10e. En yhtään tiennyt teinkö hyvän löydön, kun en tiennyt paljonko paperinaru maksaa, mutta ostin sen silti, kun ajattelin säästyväni sen etsimisen vaivalta. Illan aikana kävi selväksi, että olin tehnyt hyvän löydön, koska yksi paperinarukerä maksaa noin 7,90e.

2013-11-21%2017.09.07-normal.jpg

Ensin puhalletaan pallo mahdollisimman pyöreäksi ja sitten se kelmutetaan joka puolelta. Kelmutusvaiheessa palloa voi vielä muotoilla pyöreämmäksi painamalla sitä esim. pöytää vasten.

2013-11-21%2019.06.58-normal.jpg

Sitten tehdään liima-vesi sekoitusta, esim. yksi kahvikupillinen vettä, yksi liimaa, erikeepperiä. Sekoitetaan. Paperinaru upotetaan sinne, niin että se menee mahdollisimman vähän sotkuun (kerä/vyyhti on hyvä aukaista juoksevaksi ennen tätä). Kun naru on vähän aikaa vettynyt, sitä aletaan pyöritellä pallon ympärille. Tässäkin vaiheessa voi vielä vähän vaikuttaa pallon pyöreyteen. Kun pallossa on tarpeeksi narua, sen päälle vielä lätkitään liimaa ja annetaan kuivua pitkään, ainakin vuorokausi.

Lopuksi ilmapallo puhkaistaan ja vedetään jostain aukosta pois ja tilalle pujotellaan ledvalot. Laitan kuvaa sitten valmiista :)