Äitiyspakkaus on saapunut täynnä ihanuuksia ja mulla on ollut suunnitelmissa tuunata laatikosta vauvalle ensisänky. Pinnasängyt on mun mielestä kohtuuttoman isoja (ja hirveitä tilan viejiä) verrattuna vauvan kokoon! Miettikää niitä kasaankoottavia matkasänkyjäkin, joita markkinoilla on, ihan järjetöntä pystyttää sellaista puolet huonetilasta vievää hökötystä 50 senttiselle vauvalle... Toisaalta siinä mahtuu helposti nukkumaan vielä yli 4 vuotiaskin, mikä on kätevää -jos vaan suostuu. Enivei, silloin omakotitaloaikana pinnasänky mahtui helposti parisängyn viereen makuuhuoneeseen, mutta nyt ei tilaa ole niin paljon, joten en halua meille pinnasänkyä, mieluummin sitten vaikka kehto tai joku muu ratkaisu. Laatikossa saa nukkua niin kauan kuin vaan siihen mahtuu.

Inspiraatio ja idea äitiyspakkauksen tuunaukseen tuli blogista Kalliolla Kukkulalla http://kalliolla-kukkulalla.blogspot.fi/2012/03/diy-project-ensisanky.html 

IMG_9763-normal.jpg

Vaikka ohjeet oli hyvin selkeät ja yksinkertaiset, jotenkin aavistelin, ettei kaikki voi sujua niin helposti. Ei siis ollut ihan niin helppo juttu kuin olin ajatellut... Ja koska mulle pitää kaikki tavata ja sanoa just eikä melkein, niin ohjeen kohta "lisää muutama sentti saumanvaroja" meni heti vähän mönkään. Lisäsin 2cm saumavaroja ja kuten kuvista näkyy, niin voisi olla vähän naftimpi. Ajattelin, kun ohjeen laatija oli joutunut tuskailemaan laatikon tunkemisessa kankaiden sisään, että tuleeko jopa liian tiukka, mutta ei, kyllä pienemmätkin sv:t olisi riittäneet.

IMG_9761-normal.jpgIMG_9755-normal.jpg

Toinen virhe näkyy alemmassa kuvassa, eli sen lisäksi, että nallet ovat väärinpäin laatikon sisäpuolella (olisi kannattanut valita toisenlainen kangas..) leikkasin yhden palan nallekankaasta väärinpäin eli 45cmx72cm väärään suuntaan, joten jouduin harrastamaan vähän tilkkutöitä, jotta sain nallekankaan riittämään :( Voi epätoivon hetki. Noh, eipähän pölyty ratkojakaan.

IMG_9757-normal.jpg

Tällainen peti meidän pientä odottaa heinäkuussa <3 <3 <3

Kuten edellisestä päivityksestä kävikin ilmi, sain vihdoin ja viimein itselleni uuden ompelukoneen syntymäpäivälahjaksi  äidiltä <3

IMG_9774-normal.jpg

Aikaisemmin olen ommellut ihan perus Brotherilla, jossa oli tikkivaihtoehtoina suora tai siksak. Taaksekin päin pääsi. En ollut edes tajunnut kaivata kaikkia näitä ominaisuuksia, mitä tässä koneessa on, enkä ylipäätänsä uutta konetta, mutta kansalaisopistolla ommellessani vähän hienommilla ja paljon hiljaisemmilla koneilla kuume nousi.

Pfaff oli mulle kuitenkin ihan vieras kone, mutta päädyin siihen hinta-laatu suhteen takia ja koska Pfaffia kehutaan merkkinä tosi paljon. Esimerkiks Singer ei ole tänä päivänä enää mitään, jopa ompelukonemyyjä totesi mulle, ettei tuota kyllä ostaisi, kun Singerin juhlamallia ihastelin.

Tarkemmin kone on Pfaff Ambition 1.0, johon päädyin, koska 1.5 hinta oli korkeampi vain muutaman ylimääräisen ompeleen takia ja 2.0 ei tainnut olla saatavilla. Tätä konetta monet kehuvat ja suosittelivat, joten thumbs up, että kestää ei tarvitse heti huoltaa, vaikka 5 vuoden takuu tässä onkin! Kone ostettu siis Järvenpään Koneesta hintaan 630,- (ovh. 820,-)

IMG_9775-normal.jpgIMG_9777-normal.jpg

Tässä nyt ensimmäinen Pfaffilla ompelemani ihanuus. Ja kaikki mahdolliset ominaisuudet piti tietenkin heti testata yhteen ja samaan työhön :)

IMG_9767-normal.jpg

Kangas myös syntymäpäivälahja ja tahrat johtuu siitä, että tämä on ensin ommeltu kokoon, sitten otettu käyttöön, sitten korjattu virheet ja viimeistelty ja sen jälkeen silitetty. Ja sitten huomattu tahrat.

IMG_9769-normal.jpg

Uuuu, mitä koristeompeleita :)

IMG_9768-normal.jpgIMG_9770-normal.jpg

Tässä vielä heti ostoiltana huonolle tilkulle eri ompeleiden testauksia. Tällä koneella voi siis KIRJOITTAA! :)

IMG_9779-normal.jpg

Me sooo happy!!

Muuten täällä meneekin aika miestä ja lasta palvellessa, kun miehellä on polveen asti kipsi vielä seuraavat 3 viikkoa, ja lapsi on muuten vaan heittäytynyt avuttomaksi, joten molemmille tarjoillaan ruuat ja juomat suoraan sohvalle... Anna mun kaikki...

IMG_9786-normal.jpgIMG_9785-normal.jpg

Mutta hei, nää lähtis pääsiäiseks Tallinan kylpyläristeilylle, ja tää yrittäis hoitaa nää kaks mukanaan laivalle, hotellille ja sieltä takas. Ehkä buffeepöytää parempi vaihtoehto olis joku, missä tarjoiltais suoraan naaman eteen?