Ihan ko oisin puhunut ihan ääneen jotain sellaista, että nyt menee kukkaron nyörit vähäks aikaa tiukasti kiinni Pariisin, Tukholman ja Tallinnan reissujen jälkeen. Mut pakkohan miun oli päästä katselemaan kirppikseltä jotain pientä vauvalle, nyt kun sukupuoli on selvillä.

Sitäpaitsi, kaikki mitä kirppikseltä ostaa on säästöä, eiks niin?

(Toim.huom. mies käveli juuri sisään, ehdin juuri ja juuri piilottaa melkein kaiken).

IMG_9250-normal.jpg

Paitsi tätä ihanaa leipälaatikkoa, jonka paikka on keskellä ruokapöytää :D Siellä ei kyllä meillä varmaan tulla säilyttämään leipää, vaan kaikkea muuta romua, mikä ruokapöydälle kertyy... 2e!

Ja tuo pöytäliina. Tarviiko sanoa mitään?

IMG_9253-normal.jpg

IMG_9254-normal.jpg

6 euroa, ja tätä on siis pöytäliinan kokoinen pala silputtavaksi. Minuu on ruvennu ihan hirveesti houkuttelemaan kevättakin teko. Itselleni ei tästä kankaasta riitä, mutta Ainolle? Vitsi, että tulis makee!

Ennen kun ehdin kirppiksille kävin Lindexiltä hakemassa kaverin tytölle syntymäpäivälahjavaatetta. Osui sitten silmään tämä aivan herkullinen kevätmekko, eikä hintaakaan ollu kuin vajaa kymppi! Säästöä tämäkin, koska ajattelin käyttää kaavana ja opetella tällä mallilla tekemään Ainolle lisää kevätmekkoja ;)

(Totta puhuen tämä olisi saattanut jäädä hyllyyn, jos olisin tiennyt mitä tulen löytämään Willan kirppikseltä..)

IMG_9268-normal.jpg

Nimittäin näin monta ihanaa pikkumekkoa! Unikko on vähän nafti 86 senttinen, mutta jos keksin hihoihin joko resoripidennykset tai sitten leikkaan lyhythihaiseksi, niin menee kevään ja kesän? ihan hienosti. 3 euroa!

IMG_9267-normal.jpg

Ja nämä kolme Bamsea oli 5e/kpl ja ihan "pakasta vedettyjä". En usko, että näitä on kertaakaan käytetty, ovat niin uuden karheita. Tai jos joku saa (lasten)vaatteet pidettyä näin hyvänä, niin kertokaa mullekin MITEN? Vihreä on siis mekko, muut pitkähihaisia (jotka kyllä varmaan menee ihan leggareitten kanssa.)

IMG_9266-normal.jpg

Samasta pöydästä vauvalle 2 bodyä, jotka myös kuin uusia, 3e/kpl. Niistä en nyt kuitenkaan laita vielä kuvaa, sukupuoli kun paljastuisi ;)

IMG_9277-normal.jpg

Joku ihana ihminen luopui yllä olevasta sydänkapasta 1 eurolla! Sarjassa: raaskinko iki päivänä leikata?? Samassa pöydässä Ikean ruttuinen kangaspala 0,50 sentillä lähti sekin meille.

IMG_9281-normal.jpg

Ja vielä samasta pöydästä otin Ainon huoneeseen uuden verhon. Näitä vaan yksi, mutta on aika leveä niin riittää varmaan yksinään hyvin. Vaihdan sitten kun en jaksa enää katsella sitä tämänhetkistä räpellystä... Tämä oli 5e, ja kotona huomasin, että olikin aika likainen :( Toisaalta kotona huomasin myös, että merkkinä oli Vallila Poutapäivä, joten luulisi tuon kestävän yhden konepesun? Se nähdään kohta... Tällaista "painavaa" kangasta, mitä lie. 

IMG_9279-normal.jpg

Yllä olevat löysin Tingi&Tongi:sta.

Sitten uuteen Löytöpankkiin, joka on siirtynyt pois keskusta-alueelta teollisuusalueelle. Tilat ovatkin paljon siistimmät, tilavammat ja paremmat.

Aino nappasi dalmatialaisen unikaveriksi (2e), ja minä pupun (2,90) pääsiäistä odottelemaan ulko-oveen.

IMG_9272-normal.jpg

Ihanat pitsiliinat, jotka pääsee IHAN KOHTA valmistuviin sohvatyynyihin ja pari retrolamppua (ilman lamppuja..) 2e. Toimivuudesta ei ole tietoa, ja mies sai/tulee saamaan hermoromahduksen, kun pyydän asentamaan nämä ;)

IMG_9273-normal.jpg

Ainolle ihan siisti Minni paita 0,50 senttiä ja vauvalle pari pitkähihaista paitaa 0,50/kpl.

IMG_9256-normal.jpg

Lindex reissulla kävin -ihan nopeasti vaan- Tiikerissä, jossa käymistä yritän välttää, mutku yhestä blogista luin, että sieltä saa 40 asteen pesun kestäviä leimasimia. No eihän siellä niitä ollu. Mut nää oli!

IMG_9270-normal.jpg

Noita naulakoita olen mielestäni Ikeassa aikaisemmin nähnyt, ja yhdestä blogista bongannut niin ihanan idean näihin naulakoihin liittyen, että nämä oli pakko ottaa meille 4e/kpl hintaan.

Värikkäistä nauhoista tehtiin Ainolle tällaiset rimpsuttelujutut (??) näin ohjeen Ekoaskartelua lapsille -kirjassa. Ovat välillä perhosen siivet, välillä lohikäärmeen pyrstö. Tämä on helppo ja kuka vaan osaa tehdä. Tarvitaan vain pari verhoihin tarkoitettua puupyörylää, tai ihan mitä tahansa puupyörylää :)

IMG_9283-normal.jpg

IMG_9287-normal.jpg

IMG_9289-normal.jpg

Säästöä joka penni! ;)