Osallistuttiin tänä vuonna tällaiseen joulukeräykseen (www.joulunlapsi.fi). Keräyspisteitä on ympäri Suomea ja keräyspisteet suljetaan 10.11 eli viikon päästä sunnuntaina. Vielä siis ehtii osallistua :) Tästä operaatiosta kiersi Facebookissa niin liikuttava video, että oli ihan pakko osallistua!

IMG_6887-normal.jpg

Hommataan siis kenkälaatikko, jonka voi päällystää joulupaperilla. Sisältö on määritelty nettisivuilla, ja jokaisessa paketissa tulisi olla tietyt tuotteet. Itse juuri kasatessa huomasin, että näistä puuttuu vielä palasaippuat, sormikkaat/lapaset ja karkkipussi! (Karkkipussit olen muistanut, mutta ei puhettakaan, että ne säilyisi, jos ennakkoon ostaa, vaan kyllä tämä "epäitsekäs" joulumuori olisi käynyt ne laatikosta jo moneen kertaan pihistämässä.

IMG_6880-normal.jpg

Tällaiset pitkähihaiset fleecepaidat ompelin kaikille. On kyllä ihanan pehmoisia, toivottavasti lämmittävät pieniä <3

IMG_6886-normal.jpg

Yhden laatikon sisältö, eli sukat, pallo, 2 heijastinta (toinen itsetehty, toinen saatu jostain kampanjasta), Cars lehtiö ja kynä, hammasharja, hiusharja, paita, dinot, pipo ja värikynäpakkaus. Hammastahnakin näköjään puuttuu!

IMG_6884-normal.jpg

Toisen laatikon sisältö. Minni vihko ja kynä-kumi-terotin setti, heijastin, hammasharja ja -tahna, varvassukat, hiusharja, Kaunotar ja Hirviö lelu, nalle, Hello Kitty pipo ja paita.

IMG_6882-normal.jpg

Kolmannen paketin sisältö: Minni vihko ja kynä, kumi, teroitin pakkaus, helmiä, hiusharja, hammasharja ja -tahna, pallo, tyhjä ilmapallo, 2 heijastinta joista toinen itsetehty, pienet tossut, Hello Kitty pipo, sukat, nukke ja paita.

IMG_6881-normal.jpg

Nämä on ehkä noin 2-3 -vuotiaalle, noiden pipojen ja paitojen koon perusteella. Paidat on kyllä tehty 110cm kaavalla, mutta Ainolle kokeilin ja on aika sopiva. Aino nyt 92cm. Yhteensä näiden hankintojen hinnaksi on tullut noin 15e/laatikko, joten aika pienellä rahalla voi tehdä hyvää ja iloisen joulumielen pienelle <3 

Olen aika skeptinen kaikkien lahoitusten ja keräysten suhteen, mutta toivon koko sydämestäni, että nämä paketit (ja kaikki  muut lahjoitetut paketit) menevät oikeasti näitä tarvitseville lapsille!

Aino ei ole ollut kovin iloinen tästä keräyksestä... Itkien on laittanut näitä leluja laatikoihin ja todennut "köyhät lapset antaa nämä miulle sitten takaisin". Perhepäivähoitajakin kyseli yksi päivä Ainoa hakiessa, että ketä nämä köyhät lapset on... Olen yrittänyt selittää Ainolle, että hänellä on niin paljon kaikkea, että nämä annetaan köyhille lapsille, joilla ei ole yhtään lelua. Kaupassa ostoksilla (siis vaikka ruokaostoksilla) Aino saattaa ottaa hyllystä vaikka kurkun, ja kovasti huolehtii siitä, että tämä on Ainolle ei köyhille lapsille, tämä on Ainon!

Käyn vielä ostamassa saippuaa ja muut puuttuvat jutut, ja sitten vien paketit keräyspisteeseen :)